Kruununhaan yksi viihtyisimmistä puutarhoista löytyy nyt Pohjoisranta 22:n sisäpihalta. Sisäpihalle loihdittiin parissa viikossa monipuolinen puutarha.

Sisäpihalta löytyy nyt jotain kaikkien makuun. Pikkupuiksi kasvavia puistosyreenejä, kauniin syysvärityksen saavia maanpeittokasveja ja upea havukasviryhmä. Havujen keskellä kukkivat alppiruusut.

– Asukkaat ovat myhäilleet tyytyväisinä, kun ovat tästä ohi kulkeneet, alueen urakoinut Kimmo Lintunen Pihalintusilta toteaa.

Urakan valvoi hortonomi AMK Petri Manssila Kruunun Isännöinnistä.

– Jälki on viimeisteltyä. Nurmikko ja istutusalueet on erotettu rajausreunoilla. Seulanpääkivet istutusalueiden reunoilla antavat mukavaa vaihtelua. Myös hulevesien ohjaus on otettu hyvin huomioon.

Urakka pysyi aikataulussa ja budjetissa.

Manssila on myös tyytyväinen, että käytetty multa on laadukasta. Taloyhtiöiden kannattaa aina käyttää valvottua irtomultaa. Se takaa mullan rakenteen ja ravinteet.

Tässä kohteessa on 40 sentin kerros Kekkilän istutusmultaa, josta löytyy asianmukaiset tuoteselosteet. Taimet ovat Maisematukusta Mäntsälästä. Taimista on löydyttävä taimitodistus tai kasvipassi.

– Viherurakat on syytä valvoa samalla tavalla kuin taloyhtiöiden muutkin remontit. Urakkasopimuksiin kannattaa aina sisällyttää muun muassa kasvuunlähtötakuu, Manssila muistuttaa.

Urakan kokonaisbudjetti oli 16 000 euroa. Asuinhuoneistoa kohti rahaa käytettiin yhtä paljon, kuin suomalainen käyttää keskimäärin puutarhaostoihin vuodessa – noin 250 euroa.